Microsoft Patch Tuesday August 2013

Patch-Tuesday_grayDeja suntem la jumatatea lunii august si iata ca in sfarsit Microsoft a emis al optulea Patch Tuesday pe 2013.

In a doua zi de marti a lunii august, Microsoft a lansat opt update-uri de securitate noi. Asta nu insemna ca a fost o luna lipsita de vulnerabilitati de securitate, dar in comparatie cu lunile in care numarul vulnerabilitatilor a fost aproape dublu, acest Patch Tuesday este unul “light”. Mai important de atat, doar trei vulnerabilitati sunt apreciate ca fiind critice, si niciuna dintre ele nu este exploatata in mod activ la scara larga. Expertii în securitate au hotarat in unanimitate ca prioritatile acestei luni sunt Internet Explorer (MS13-059) si Microsoft Exchange Server (MS13-061).

Deci, in concluzie, pentru aceasta luna avem opt update-uri de securitate noi, dintre care trei sunt critice si cinci sunt importante. Niciunul nu trebuie facut urgent, dar ca intotdeauna, sfatuim clientii de hosting sa actioneze cat mai repede posibil pentru a face aceste update-uri si pentru a-si securiza PC-urile, retelele sau softurile vulnerabile. Chiar daca niciuna dintre vulnerabilitati nu este exploatata in mod activ in prezent, odata ce Microsoft a emis aceste informatii, este doar o chestiune de timp pana cand atacatorii isi vor da seama cum sa exploateze aceste brese de securitate.