Google a oferit pana acum recompense de 2 milioane de dolari pentru descoperirea bug-urilor

Screen-Shot-2012-08-15-at-3.03.53-PMGoogle a anuntat luni ca a oferit pana acum recompense ce depasesc suma de 2 milioane de dolari celor ce au descoperit bug-uri in produsele sale, ca parte din initiativa companiei de a recompensa specialistii in securitate.

De cand a introdus programul de recompense pentru bug-uri de securitate gasite in Chromium si Google Web, gigantul IT a spus ca a remediat pana in prezent peste 2.000 de astfel de vulnerabilitati.

Google a defalcat cele 2 milionane de dolari astfel: peste 1 milion de dolari pentru bug-urile gasite in Chromium/Pwnium si peste 1 milion de dolari pentru cele gasite in Google Web.

In plus fata de anuntarea recompenselor, Google a anuntat ca va mari in mod semnificativ recompensele pentru bug-urile gasite in Chromium. Astfel, cei ce vor mai gasi astfel de vulnerabilitati vor fi platiti cu 5.000 de dolari, in loc de 1.000 de dolari cat era anterior.

In iunie, analizand programele de recompensare a celor ce descopera bug-uri, trei cercetatori universitari au ajuns la concluzia ca aceste programe pot fi de doua pana la sute de ori mai eficiente decat angajarea unor experti in securitate pentru a gasi vulnerabilitati.

Prin urmare, speram ca aceasta initiativa sa ajute la sporirea securitatii globale a Internetului si implicit a industriei de hosting.