Inregistrarea domeniilor .ORG a crescut cu 14% in prima jumatate a anului 2013

Potrivit celui mai recent raport al ONG-ului Public Interest Registry, inregistrarea domeniilor .ORG a crescut cu aproape 14% in prima jumatate a anului 2013.

Raportul a constatat o crestere puternica pe pietele internationale cheie, printre care si India, care a intrat pentru prima data in top 10 tari care inregistreaza domenii .ORG.

Aparitia Indiei ca piata emergenta nu este intamplatoare si a fost mentionata si in raportul anterior al Public Interest Registry. Astfel, campaniile publicitare de televiziune si campaniile digitale agresive au fost principalul motiv pentru care la vremea respectiva India a trecut pe locul 11 pe pieta domeniilor .ORG.

Urmatoarea campanie ar putea fi directionata catre Brazilia, unde un studiu de constientizare internationala a constatat ca 66% dintre respondenti au impresia gresita ca inregistrarea unui domeniu .ORG necesita indeplinirea unui anumit criteriu; o bariera clara la intrarea pe piata a acestei tari.

Public Interest Registry a anuntat, de asemenea, ca noile domenii de nivel superior propuse, .ONG, .ONG si alte 4 nume de domeniu internationalizate, cu toate au trecut testul de evaluare al ICANN.

in pofida cresterii pietelor internationale, 58% din inregistrarile domeniilor .ORG au loc in Statele Unite ale Americii.

Dupa ce a mai castigat 206.170 de domenii in prima jumatate a anului 2013, numarul total de domenii .ORG a ajuns la 10.3 milioane, in crestere cu 86.8% fata de anul 2007.