iOS 9 va pune accentul pe stabilitate si optimizare

iOS-9-mainIncepand cu iOS 7, Apple a schimbat designul sistemului sau de operare mobil, iar in iOS 8 a adaugat caracteristici noi cum ar fi Continuity, Apple Pay, s.a. Comparativ cu aceste doua schimbari majore din iOS, se pare ca iOS 9 nu va iesi prea mult in evidenta in ceea ce priveste schimbarile evidente, focusandu-se mai mult pe stabilitate si pe optimizare.

Se pare ca iOS 9 va beneficia de o serie de imbunatatiri in core-ul sistemului de operare, developerii punand accent pe remedierea bug-urilor, imbunatatirea stabilitatii si performantei noului sistem de operare, si mai putin pe furnizarea de caracterisitici noi. De asemenea, Apple se va stradui sa pastreze la un nivel rezonabil dimensiunea sistemului de operare si a update-urilor, mai ales pentru cele cateva milioane de proprietari de dispozitive iOS cu memorie de 16GB.

Un update al sistemului de operare care va optimiza performanta si va remedia bug-urile persistente va fi binevenit pentru multi utilizatori de iOS 8 care au fost nemultumiti de acest sistem de operare. iOS 8 a suferit din cauza mai multor bug-uri, de la lansarea sa din luna septembrie, cauzand probleme cum ar fi viteza lenta pe Wi-Fi, durata mica de viata a bateriei, probleme cu rotatia ecranului, probleme cu conectivitatea Bluetooth, si altele. Ultimele update-uri minore de iOS, 8.1.1, 8.1.2 si 8.1.3 s-au axat pe rezolvarea acestor probleme.

Intentia lui Apple de a reduce spatiul necesar pentru un update al sistemului de operare este de asemenea o veste binevenita pentru utilizatorii care au dispozitive cu memorie interna de 16GB, si care nu mai au foarte mult spatiu liber. iOS 8 a avut o rata de adoptie mai lenta decat a lui iOS 7, multi utilizatori plangandu-se de dimensiunea de peste 2GB a sistemului de operare.

Sursa