Windows 7 si Windows XP raman cele mai folosite sisteme de operare

imagesPoate ca acesta este si motivul pentru care Windows 10 va fi oferit ca upgrade gratuit pentru utilizatorii de Windows 7 si Windows 8. Se pare ca utilizatorii de Windows XP si Windows 7 pur si simplu refuza sa renunte la utilizarea vechilor sisteme de operare Microsoft.

Statisticile Net Applications NetMarketshare pentru luna ianuarie indica un procent de 55.92% pentru utilizatorii de Windows 7, procent care a mai scazut putin fata de maximul atins de 56.41%. Numarul utilizatorilor de Windows XP – a caror pondere a scazut la 13,57% in noiembrie anul trecut – a urcat din nou pana la 18.93%.

Microsoft a avertizat in repetate randuri ca sistemul de operare Windows XP este expus vulnerabilitatilor de securitate, compania oprind furnizarea de patch-uri oficiale din luna aprilie a anului trecut. Totusi, in ciuda existentei riscurilor de securitate, majoritatea utilizatorilor continua sa prefere utilizarea unor sisteme de operare Microsoft vechi.

intre timp, Windows 8 si Windows 8.1 continua sa stagneze: Windows 8.1 a ajuns la o cota de piata de 10,04%, in crestere de la 9,49% cat avea in luna decembrie, dar in scadere fata de cei 12,1% cat a avut in noiembrie. cu toate acestea, cota lui Windows 8 continua sa scada, cel mai probabil datorita faptului ca utilizatorii fac upgrade la cea mai recenta versiune a sistemului de operare.

Sursa