iPhone 5S are cititor de amprente

La evenimentul media al companiei Apple ce a avut loc alaltaieri, a fost prezentat oficial noul iPhone 5S. In conformitate cu asteptarile, iPhone 5S va avea acelasi design si aceeasi marime ca actualul iPhone 5, dar va beneficia de caracteristici imbunatatite si va fi disponibil in trei culori: argintiu, auriu si gri.

Pe partea de hardware, iPhone 5S va avea un procesor dual-core A7 pe 64 de biti, care promite o performanta mai mare decat cea a procesoarelor quad-core sau chiar octo-core pe 32 de biti. O alta caracteristica noua si interesanta este “Touch ID”, un cititor de amprenta digitala implementat in butonul home si care este capabil sa scaneze straturile sub-epidermice ale pielii. Touch ID poate fi folosit pentru a debloca un iPhone si pentru a autoriza achizitii de pe iTunes.
Camera din spate a lui iPhone 5S are un nou obiectiv cu 5 elemente si cu o diafragma f/2.2, dar si un senzor care este cu 15% mai mare decat al actualului iPhone 5, precum si un blit cu dual-LED “True Tone” care se va adapta mai bine la iluminatul extern pentru a furniza culori mai bune si tonuri mai precise ale pielii. Alte caracteristici noi includ modul burst pentru camera foto, capabil sa capteze 10 de cadre/secunda si sa aleaga in mod automat cea mai buna fotografie, si modul de captura video Slo-Mo 720p, ce poate filma la 120 de cadre/secunda.

Versiunile neverlocked ale iPhone 5S vor fi disponibile la lansare la pretul de  649$/749$/849$ pentru modelele cu 16GB/32GB/64GB.

IPhone 5S si versiunea low-cost a acestuia, iPhone 5C, care a fost de asemenea anuntata la evenimetul media de ieri, vor fi disponibile in magazinele din SUA, Australia, Canada, China, Franta, Germania, Japonia, Singapore si Marea Britanie incepand cu data de 20 septembrie.

Interesant este faptul ca nu exista posibilitatea de a face precomenda pentru noul iPhone 5S.

1 Comment iPhone 5S are cititor de amprente

  1. coolmobile

    Well, a trecut de acum si perioada lor. Vine o noua era odata cu iPhone 6. Sunt curios ce o sa scoata cei de la Samsung.

Comments are closed.