Doi romani condamnati la inchisoare in SUA pentru frauda electronica

Doi cetateni romani au fost condamnati la inchisoare de Departamentul de Justitie al SUA, miercuri, pentru ca au accesat neautorizat retelele de servere ale unor comercianti din SUA pentru a fura datele cardurilor de credit ale clientilor acestora.

Departamentul de Justitie a declarat ca Adrian-Tiberiu Oprea (29 de ani) din Constanta a fost condamnat la 15 ani de inchisoare, iarIulian Dolan (28 de ani) din Craiova, a fost condamnat la 7 ani de inchisoare.

Inca din 2011, acestia au accesat neautorizat sute de servere dedicate ale unor comercianti din SUA, printre care si Subway, in tentativa de a fura date confidentiale ale cardurilor de credit ale clientilor.

Grupul a furat datele cardurilor de credit a peste 100.000 de posesori de card din SUA, intreaga escrocherie costand statul american aproximativ 17,5 milioane de dolari, a declarat Departamentul de Justitie american.

Escrocheria, care s-a intins pe perioada anilor 2009 – 2011, a constat in identificarea sistemelor vulnerabile si instalarea unor programe keylogger pentru a dobandi acces, potrivit documentelor judiciare.

Oprea si Dolan au preluat toate datele de pe carduri si apoi le-au transferat pe cale electronica in diferite locatii electronice de stocare. Ulterior, ei au folosit datele furate pentru a face diverse plati sau transferuri neautorizate de fonduri din conturile compromise.

Oprea, care a fost extradat in Statele Unite pentru a fi judecat, a pledat vinovat in luna mai pentru comiterea de frauda informatica, iar Dolan a pledat vinovat in luna septembrie a anului in fata unor acuze similare.