Joomla 1.6 reorganizat si modernizat

Echipa de voluntari care este in spatele CMS-ului Joomla va lansa in cursul zilei de azi versiunea 1.6, versiune care aduce imbunatatiri considerabile in controlul accesului si asezarea in pagina printre altele. Proiectul Joomla are circa 80 de programatori voluntari care lucreaza la versiunea 1.6 de circa 3 ani.

Alaturi de Drupal si WordPress, Joomla se afla printre cele mai folosite sisteme de management al continutului (CMS) si este folosit in circa 11% dintre siteurile care folosesc CMS. Printre companiile mari care folosesc Joomla putem enumera: Ikea, McDonald’s, Citibank si eBay.

Versiunea 1.6, pe langa obisnuitele bug fix-uri vine si cu imbunatatiri substantiale, cea mai notabila fiind legata de un nou sistem de control. Acesta ofera administratorilor optiuni mult mai detaliate atunci cand vine vorba de drepturile acordate userilor sau editorilor de continut. In versiunea 1.6 exista acum o consola care permite specificarea drepturilor pe care le au userii pe fiecare pagina in parte, permisiunile pot fi definite pe nivele sau grupate si alocate catre multiple grupuri de useri.

Imbunatatiri au fost aduse si la sistemul de organizare si ierarhizare al categoriilor si sectiunilor. De asemenea modul de asezare in pagina si prezentare a fost imbunatatit, Joomla a trecut acum la XHTML, codul sursa fiind mult mai curat.

Va reamintim ca Joomla este preinstalat pe toate serverele de hosting ale megahost.ro si il puteti instala cu doar cateva click-uri din cPanel prin intermediul scriptului Installatron, fara a avea nevoie de cunostinte de programare sau administrare de baze de date. Joomla 1.6 va disponibil imediat ce Installatron va integra aceasta versiune, de obicei in scurt timp de la lansare.