Joomla si WordPress vizate de atacuri jQuery injection

Atacuri JQuery Injection - blog megahost RomaniaCompania de securitate Avast atentioneaza toti utilizatorii platformelor Joomla si WordPress ca sunt vizati de atacuri care injecteaza un script malware jQuery in sectiunea head a website-urilor. jQuery este o tehnologie utilizata de developeri pentru a implementa cod JavaScript pe diferite browsere, si se pare ca a devenit populara si in randul hackerilor.

Conform Avast, scriptul malware poate fi introdus in continutul head al site-ului prin modificarea unei singure linii “var base=” care sa redirectioneze vizitatorii catre sursa scriptului “js/jquery.min.php”, care este tot un website compromis.

Un vizitator obisnuit, care nu se uita in codul sursa al site-ului, nu va observa nimic suspect atunci cand il acceseaza, deoarece scriptul este introdus in interiorul tag-ului HTML <head>.

Avast recomanda actualizarea platformelor Joomla si WordPress ori de cate ori apare un update nou, dar si o minima securizare a acestora. Pentru securizare v-am pus si noi la dispozitie doua tutoriale:

Pentru WordPress: https://megahost.ro/clienti/knowledgebase/348/Minima-securizare-WordPress.html

Pentru Joomla: https://megahost.ro/blog/cele-mai-eficiente-metode-de-securizare-a-site-urilor-joomla.html

5 Comments Joomla si WordPress vizate de atacuri jQuery injection

  1. Monica

    Foarte util acest articol. Si eu am folosit antivirusul avast de care am fost foarte multumita insa nu l-am mai gasit free si am renuntat la folosirea lui.

  2. Petre Taraipan

    Avast atentioneaza toti utilizatorii platformelor Joomla si WordPress ca sunt vizati de atacuri care injecteaza un script malware jQuery in sectiunea head a website-urilor.

Comments are closed.