Upgrade de la Joomla 3.4.x la Joomla 3.5

Joomla Version 3

Pe 21 martie 2016 a fost lansata versiunea Joomla 3.5, care include ultimele imbunatatiri si feature-uri aduse de dezvoltatorii care suporta acest CMS. Bineinteles, inainte de a face upgrade la versiunea 3.5, dezvoltatorii recomanda sa se faca un backup si sa se testeze daca functioneaza.

Upgrade-ul la versiunea 3.5 nu poate fi facut prin intermediul extension manager-ului, ci doar prin intermediul componentei Joomla! Update sau manual.

Este de preferat ca upgrade-ul sa fie facut cu Joomla! Update. Daca nu stiti cum sa folositi aceasta componenta, cititi instructiunile de aici.

In cazul in care upgrade-ul nu poate fi facut cu Joomla! Update, fie din cauza limitarilor companiei de hosting, fie din cauza unei conexiuni prea slabe, atunci va trebui sa-l faceti manual, astfel:

1) Descarcati pachetul de upgrade de aici

2) Uploadati prin FTP pachetul de upgrade in folderul /tmp al site-ului Joomla. (path-ul directorului /tmp este setat in Joomla Global Configuration).

3) Componenta Joomla! Update va folosi pachetul de upgrade din folderul /tmp.

ATENTIE! Aceasta metoda functioneaza doar cu pachetul de upgrade (Joomla_3.5.0-Stable-Update_Package.zip) pe care componenta Joomla! Update il gaseste in folderul /tmp. Nu va functiona cu alte pachete de upgrade sau cu pachetul versiunii full de Joomla (Joomla_3.5.0-Stable-Full_Package.zip).

O alta metoda ar fi:

1) Sa descarcati arhiva pachetului de upgrade pe computerul local, sa o dezarhivati si sa uploadati pe server folderele si fisierele dezarhivate.

ATENTIE! Daca folositi Filezilla, dati click pe “Replace” for all. Astfel, vor fi suprascrise fisierele existente si adaugate cele noi.

2) Logati-va in interfata de administrare Joomla, mergeti la Extensions > Manage > Database si dati click pe butonul Fix din partea stanga sus.

3) Mergeti la sectiunea manage si dati click pe butonul Discover de pe meniul din stanga. Selectati doar extensiile Joomla CORE afisate in lista si dati click pe butonul Install.

ATENTIE! Nu selectati pentru instalare si extensiile terte pe care le aveati deja instalate.

4) Din meniul principal al interfetei de administrare, mergeti la System > Clear Cache. Daca afiseaza cateva randuri, selectati-le si dati click pe butonul Delete din partea stanga sus.

Sursa foto

5 Comments Upgrade de la Joomla 3.4.x la Joomla 3.5

 1. Lucian Enescu

  Considerata ani de zile o versiune permanent amanata, in istoria Joomla! versiunea 3.5 este un release cat se poate de important; In articolul de mai sus putem gasi informatii care ne pot ajuta sa upgradam JOOMLA 3.4.X LA JOOMLA 3.5.

 2. ovidiu

  Pe 21 martie 2016 a fost lansata versiunea Joomla 3.5, care include ultimele imbunatatiri si feature-uri aduse de dezvoltatorii care suporta acest CMS. Bineinteles, inainte de a face upgrade la versiunea 3.5, dezvoltatorii recomanda sa se faca un backup si sa se testeze daca functioneaza.

 3. andrei diaconu

  Este un artico, foarte bun,din care ai ce sa inveti,am gasit solutia problemelor mele in acest site,va multumesc foarte mult!

 4. Gabriela Cantoriu

  Interesant articol.
  Ma bucur ca exista acest blog care ne informează si ne ajuta tocmai prin aceste articole.

Comments are closed.