Website hacked: impactul asupra SEO si costuri

OUAT-website-hacked-by-Police-Detain-Engineering-StudentCompania Wordfence a organizat un sondaj la care a primit raspuns de la 1605 de administratori de website-uri care au fost compromise (hacked) in ultimul an.

Primul lucru pe care trebuie sa-l retinem este ca, din pacate, nu ne putem baza pe Google atunci cand vine vorba de atentionarea ca un website este compromis. Asta deoarece doar 46,5% din site-urile compromise au fost marcate (flagged) de catre Google. Acest lucru poate veni si in avantajul administratorului de site, care are timp sa remedieze orice problema aparuta in urma unui hack, inainte ca Google sa descopere si sa-l penalizeze pentru asta.

De asemenea, 55% din respondentii cu site-uri compromise au spus ca nu au sesizat niciun impact asupra traficului, in timp ce 45% au spus ca traficul a scazut, iar 9% au spus ca traficul a scazut cu peste 75%.  Cel mai probabil ca site-urile care au inregistrat cele mai mari scaderi ale traficului sunt cele marcate de Google. Cel mai ingrijorator este ca 45% din cei care au avut website-urile compromise au spus ca traficul lor nu a mai revenit la valorile de dinainte, nici chiar dupa ce site-ul a fost curatat si securizat.

Deci probabilitatea ca site-ul si business-ul dvs. sa aiba de suferit in urma unui atac este cam 50/50. Iar daca site-ul v-a fost compromis, incercati sa remediati situatia inainte ca Google sa afle si sa va penalizeze pentru asta.

Wordfence a obtinut si o medie a timpului necesar unui site pentru a reveni la normal de pe urma unui atac. Aceasta medie este de 7,49 zile. De asemenea, se pare ca in acest interval de o saptamana, pierderile medii ale unui business cauzate de un site compromis (downtime, lipsa comenzilor, alte costuri) sunt de aproximativ 2,518 dolari.

In concluzie, website-urile compromise costa bani si mai ales timp, iar pozitia odinioara din search ranking-ul Google ar putea fi cu greu recastigata. Prin urmare, sfatuim toti clientii megahost.ro sa tina cont de informatiile din acest articol si sa ia toate masurile necesare pentru a-si tine website-urile (in special cele create pe platforma WordPress, Joomla, Drupal) si plugin-urile sau temele folosite la zi cu update-urile.

Mai jos aveti si link-uri cu pasii pe care TREBUIE sa-i urmati pentru a va securiza site-ul WordPress sau Joomla:

Securizare WordPress: https://megahost.ro/clienti/knowledgebase/348/Minima-securizare-WordPress.html

Securizare Joomla: https://megahost.ro/blog/cele-mai-eficiente-metode-de-securizare-a-site-urilor-joomla.html

Sursa foto

14 Comments Website hacked: impactul asupra SEO si costuri

  1. Rodica Rotaru

    Cel care detine informatia poate sa intreprinda la timp actiuni pentru a securiza site-ul. Foarte util acest articol.

  2. Catalin

    Un articol interesant si este foarte adevarat.Prin acest articol poti preveni multe incidente nedorite. Multumesc frumos pt articol.

  3. Lazar Nadejda

    Un articol interesant si este foarte adevarat.Prin acest articol poti preveni multe incidente nedorite. Multumesc frumos pt articol.

  4. bogorodita viorel daniel

    Securizare este intr adevar foarte importanta.Se baga bani seriosi in asta. este un site interesnt cu multe lucruri bune siutile.

  5. Petre Taraipan

    Cel care detine informatia poate sa intreprinda la timp actiuni pentru a securiza site-ul. Securizare este intr adevar foarte importanta

  6. Irima

    e un site bun ,e bine ca previne persoanele de toate problemele existente, ne avind frica ca vor avea mai putini clienti-ne stiind de fapt ca asa cistiga mai,mai multi clienti si increderea lor.

  7. Gratiela

    E bine de stiut ca poate exista acest tip de securizare. Ma bucur ca am descoperit informatiile astea aici

Comments are closed.