Jumatate din spamul mondial vine de la cativa ISP

Conform ultimelor statistici, mai mult de jumatate din mesajele SPAM la nivel mondial sunt trimise din circa 50 ISP-uri (ISP = Internet Service Provider)

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) a facut un studiu care are la baza un numar mare de mesaje de tip SPAM (peste 100 miliarde), trimise intre 2005 si 2009. Conform acestui studiu, intre 80% si 90% din SPAM vine de pe sisteme infectate, de obicei prin programe de tip botnet.

Jumatate din SPAM-ul mondial a fost trimis din retelele a numai 50 de provideri de internet, iar acesti provideri “vinovati” pentru SPAM nu sunt firme fantoma cum s-ar crede la prima vedere ci companii cu reputatie relativ buna pe piata.

Realitatea este ca acesti ISP nu fac cu intentie acest lucru insa faptul ca au o securitate mai laxa decat media duce la astfe de efecte, probabil o politica putin mai restrictiva din partea acestora ar reduce drastic numarul mesajelor de tip SPAM.

Va reamintim ca pe serverele megahost.ro nu este tolerat SPAM-ul pe niciun cont de hosting. Legislatia care se aplica pentru corespondenta comerciala prin email la noi in tara este acoperita de “Lege nr. 365 din 7 iunie 2002 privind comerţul electronic ( http://www.legi-internet.ro/index.php?id=22 )”. La nivel international se poate aplica CAN SPAM ACT ( http://www.ftc.gov/bcp/edu/pubs/business/ecommerce/bus61.shtm ).