WiFi dauneaza copacilor

Un studiu recent facut in Olanda a descoperit ca radiatiile emise de echipamentele WiFi dauneaza destul de grav copacilor expusi. Studiul a fost efectuat de un grup de institutii, printre care si renumita universitate din Delft (Technische Universiteit Delft sau TU Delft), si a fost comandat acum 5 ani de catre orasul Alphen aan den Rijn atunci cand autoritatile au constatat anomalii aparute la copaci, anomalii care nu au putut fi atribuite unui virus sau unei infectii bateriene.

Rezultatele studiului arata ca radiatiile WiFi cauzeaza scurgeri si fisuri in coaja copacilor precum si variatii semnificative in procesul de crestere. Studiul a fost facut pe 20 de frasini expusi la diferite surse de radiatie pe o perioada de 3 luni.

In Olanda aproximativ 70% din copacii din zonele urbane prezinta aceleasi simptome, acest procent era de doar 10% acum 5 ani. Au fost efectuate teste suplimentare care au aratat ca efectele radiatiei sunt vizibile la foioase in majoritatea tarilor occidentale.

Cercetatorii vor sa continue cercetarile pentru a determina efectul pe termen lung a radiatiilor Wi-Fi asupra copacilor. Cred ca un studiu interesant ar fi petnru a vedea efectul acestor radiatii si asupra oamenilor.

Sursa: idg.no