Lenovo vrea sa cumpere divizia de servere de la IBM pentru 2.3 miliarde dolari

Lenovo Group, cel mai mare producator de PC-uri din lume, a fost de acord sa cumpere divizia de servere x86 de la IBM, precum si serviciile conexe de intretinere, pentru suma de 2.3 miliarde de dolari. Achizitia afacerii de servere X86 a IBM include serverele si switch-urile System x, BladeCenter si Flex System blade.

Confruntat cu declinul livrarilor de PC-uri la nivel global, seful Lenovo, Yang Yuanqing, a mentinut producatorul chinez pe linia de plutire prin extinderea in Europa si America de Sud, precum si pe piata dispozitivelor mobile. Acum, Yang vizeaza, prin noua achizitie, patrunderea in segmentul echipamentelor de stocare si serverelor pentru mediul enterprise.

Spre deosebire de concurentii sai, Lenovo nu are inca legaturi stranse cu producatorii de software, cum ar fi Microsoft, Oracle sau VMware pentru a crea platforme pentru serverele sale. In prezent, HP, IBM si Dell sunt lideri de piata, insumand impreuna peste doua treimi din totalul vanzarilor de servere dedicate la nivel global.

Tranzactia ar putea fi analizata de autoritatile americane pentru un eventual impact asupra securitatii, fapt care ar putea intarzia, sau mai rau, ar putea bloca preluarea diviziei de servere IBM de catre Lenovo.

Sursa