Limitarile panourilor de control in web hosting

Cand ceva este mult prea usor sau banal de folosit, exista instinctiv ideea ca anumite nuante de utilizare au fost sacrificate pentru a obtine un produs atat de usor de utilizat. Interfetele moderne de administrare ale conturilor de hosting, de genul cPanel, ofera functii complexe si aparent va ofera absolut tot ce v-ati fi putut imagina legat de configurarea contului dvs. de web hosting. Chiar daca aceste panouri de control reprezinta un mod fantastic de administrare pentru utilizatorii incepatori, pe masura ce deveniti din ce in ce mai avansat, va ganditi din nou daca exista limitari.

Sa luam spre exemplu lucrul cu instructiuni in linie de comanda (CLI).
Majoritatea sitemelor de operare ca Windows, Unix, Linux, dispun de o interfata linie de comanda. De exemplu, semnul (“*”) folosit ca wildcard, inseamna orice. Sa presupunem ca aveti un folder care contine 5000 de fisiere si doriti sa mutati fisierele care contin un anumit cuvant intr-un alt director. Folosind un panou de administrare, procesul este unul de durata, din linie de comanda pe server insa, se poate realiza in cateva secunde.

Dezvoltatorii panourilor de control le actualizeaza periodic, oferind noi functii si caracteristici pentru a satisface cat mai bine necesitatile utilizatorilor.
Cu toate acestea, cunoscand cateva notiuni de baza, oricat ar fi de performante aceste panouri de control, utilizarea scriptingului in linie de comanda va permite sa economisiti timpi pretiosi. Sa presupunem ca doriti sa gasiti un fisier insa tot ceea ce stiti despre acesta este dimensiunea sa, cateva cuvinte care se regasesc in cadrul acelui fisier si perioada de timp in care a fost creat. Folosind un panou de control, sarcina dvs. este una dificila si aproape imposibil de realizat. Revenind la o interfata in linie de comanda, din cateva comenzi simple sau facand un script de cateva randuri, ati putea gasi fisierul in doar cateva minute.

In concluzie, toate interfetele si panourile de control moderne au anumite limitari. Poate initial acestea nu sunt evidente, insa cu siguranta le veti descoperi in momentul in care doriti sa faceti un anumit lucru si veti compara cu cat de banal poate fi acel lucru de realiazat folosind tehnici alternative si nu doar limitandu-va la panoul de control.