Linux pentru companii ?

Toate distributiile Linux sunt au la baza aceeasi arhitectura de cod sursa si pot rula aceleasi aplicatii, dar o anume versiune se poate potrivi perfect nevoilor dvs. în timp ce alta mai mult va poate incurca decat va poate ajuta.

Deci, cum va puteti da seama care este cel mai potrivit Linux pentru afacerea dvs.?

Linux pentru utilizare in cadrul intreprinderilor mari

In acest caz, raspunsul este destul de usor. Prima alegere ar trebui sa fie Red Hat Enterprise Linux (RHEL).

Red Hat are asistente tehnica speciala pentru un mediu de afaceri vast si este usor sa gasiti tehnicieni certificati, administratori de sistem si ingineri care sunt familiarizati cu RHEL. Este, de asemenea, suportat pe o mare varietate de hardware. Fie ca detineti servere dedicate in rackuri, servere blade, sisteme IBM Power sau mainframe-uri, RHEL este alegerea perfecta. Pe scurt, Red Hat este standardul Linux pentru marile intreprinderi si corporatii.

Totusi, daca RHEL este prea scump pentru dvs., exista alte 2 distributii Linux care merita atentia marilor afaceri, si anumet Oracle Linux si SUSE Linux Enterprise Server (SLES).

Linux pentru utilizare in cadrul intreprinderilor mici si mijlocii

Sa presupunem ca aveti o organizatie de cateva zeci sau sute de persoane. In acest caz, probabil ca doriti sa economisiti bani si pentru asta puteti sa cautati printre distributiile Red Hat si SUSE sau puteti incerca Fedora sau openSUSE. Totusi, in cazul ultimelor doua, nu veti primi sprijin din partea companiilor sponsor. Cu alte cuvinte, sunteti pe cont propriu cu aceste distributii dar daca personalul dvs. IT cunoaste bine Linux, s-ar putea sa nu aveti nevoie de ajutor pentru nevoile afacerii dvs.

Ar mai fi si Ubuntu, cea mai populara distributie Linux pentru desktop. Exista de asemenea si Ubuntu Linux Server, care este destinat intreprinderilor mici si mijlocii, dar pentru întreprinderile mari este recomantat Oracle, Red Hat sau SUSE. Pentru un rack sau doua de servere dedicate (cel putin), Ubuntu este ideal.