Ce inseamna calitatea in web hosting ?

Trebuie sa va ganditi foarte serios la asta!  Hosting-ul este poate unul dintre cele mai importante elemente invizibile ale unui website: aveti nevoie de un serviciu de hosting stabil pentru ca site-ul dvs. trebuie sa fie mereu disponibil celor care vor sa-l viziteze, sa fie rapid (atat utilizatorii cat si Google dispretuiesc site-urile lente) si bineinteles, sa fie avantajos ca pret.

Insa, inainte de a va alege hosting-ul, este important sa verificati foarte atent ce va ofera, pentru ca riscati sa fiti pacalit. Asadar, cand alegeti serviciul de hosting pentru site-ul dvs., aveti grija la urmatoarele aspecte care sunt definitorii pentru un hosting de calitate:

– Sa nu aiba o limita de trafic (bandwidth). Majoritatea serviciilor de hosting romanesti au aceasta limita care este sinucidere curata: o limitare a bandwidth-ului inseamna ca exista riscul ca site-ull dvs., o data ce devine popular (are trafic mai mare, deci si transferul mai mare) sa fie inchis de compania furnizoare de hosting sau sa fie necesar sa platiti mai mult. Nu are rost sa va limitati cu asemenea prostii, mai ales cand sunt zeci de servicii de hosting care au bandwidth nelimitat.

– Sa aiba o limita rezonabila de spatiu pe disc. Un site, in mod normal, nu ar trebui sa aiba probleme cu spatiul (decat daca incarcati filme, jocuri sau muzica) insa asta nu inseamna ca spatiul ar trebui sa fie nelimitat. In mod normanl, rareori va fi spatiul pe disc o problema, dar trebuie sa va asigurati ca aveti cat va trebuie.

– Sa nu existe limita de subdomenii. Desi veti incepe doar cu un site, poate veti realiza ca aveti nevoie de mai multe. Va mai vine o idee, mai doriti sa lansati un proiect. Asadar, orientati-va spre un serviciu de hosting care ofera subdomenii nelimitate.

– Sa garanteze uptime de 99.9%. Deoarece este vital ca site-ul dvs. sa fie online tot timpul.

– Sa fie rapid. De obicei, cu cat pretul la hosting este mai mic, cu atat se va reduce viteza de incarcare a site-ului, lucru care inseamna penalizare din partea Google. Viteza se reduce pentru ca cei care ofera hosting-ul vor inghesui mai multe site-uri pe acelasi server pentru a acoperi costurile. Deci, mai ieftin nu inseamna neaparat mai bun!