Managementul reputatiei online cu Google

Google a introdus un instrument nou care va ajuta sa gestionati rezultatele afisate pe web la o cautare a numelui dvs.

Intrumentul botezat “Me on the Web” este inclus in in Google Dashboard intre informatiile contului si cele de la Google Analytics. Instrumentul nu a fost creat pentru a fi o alta setare de confidentialitate.

Google explica introducerea acestui nou instrument prin faptul ca indentitatea ta online nu este determina doar de ceea ce scrii tu, dar si de ceea ce scriu altii despre tine, indiferent ca esti mentionat intr-un articol pe blogul cuiva, o eticheta pusa unei fotografii sau o actulizare de status pe retelele de socializare.

Aceasta noua sectiune din Google Dashboard incurajeaza utilizatorii sa pastreze fisiere despre aceste mentiuni prin crearea de alerte de cautare ale informatiilor incluse in profilul Google, cum ar fi, numele sau adresa de email. Aceste alerte se putea seta si inainte, insa de acum, este nevoie de doar cateva clickuri de mouse.

Noul instrument Google include de asemenea link-uri catre resurse cu privire la gestionarea identitatii online si eliminarea continutului nedorit. Pentru a putea utiliza acest nou instrument este necesar sa va creati un profil Google.