Mega continua sa se dezvolte: are un nou CEO si o extensie Firefox

La scurt timp dupa debutul sau de luna trecuta, noul serviciu cloud-based, Mega, vine cu anunturi noi. Mai exact, miercurea trecuta, compania a anuntat numirea in functia de CEO a lui Vikram Kumar, care anterior a condus compania InternetNZ.

Mega este in prezent in versiunea de beta, si a aparut aproape la un an dupa inchiderea predecesorului sau, Megaupload, datorita acuzarilor privind incalcarea drepturilor de autor, venite din partea guvernului american.

“De la lansarea de acum aproximativ 2 saptamani, compania a avut un succes urias, cu peste 2 milioane de abonati pe site-ul mega.co.nz. Astept cu nerabdare sa vad cum se va dezvolta in viitor serviciul Mega pe scena internationala a Internetului, dupa acest debut fulminant” a comentat Kumar intr-un comunicat de presa.

Serviciul de file hosting Mega ofera utilizatorilor pana la 50 GB spatiu de stocare gratuit in cloud.

Cu toate acestea, numirea noului CEO nu a fost singurul lucru pe care Mega l-a anuntat recent. De asemenea, serviciul a incheiat un acord cu compania Mozilla.

“De acum, Firefox suporta serviciul Mega. Instalati extensia noastra de browser si bucurati-va de viteze uluitoare de transfer. La urmatoarea logare vi se va oferi optiunea de a instala aceasta extensie” a scris fondatorul companiei Kim Dotcom pe contul sau de Twitter.

In prezent, Dotcom este extradat din Noua Zeelanda pentru a fi judecat pe teritoriul Statele Unite ale Americii pentru practicarea pirateriei online. Intre timp, acesta a insistat ca Megaupload a fost tot timpul in deplina legalitate.