Cum a evoluat CloudLinux in 2012

Dezvoltatorul sistemului de operare dedicat hostingului shared, CloudLinux, a publicat ieri care au fost principalele obiective de dezvoltare si de afaceri atinse in 2012. De la imbunatatiri aduse sistemului de operare CloudLinux si pana la adaugarea de noi caracteristici, aceste evenimente cheie reprezinta un angajament continuu de a ajuta furnizorii de hosting shared sa-si maximizeze performantele serverelor si veniturile globale.

Cele mai semnificative caracteristici noi si imbunatatiri aduse sistemului de operare CloudLinux in 2012 includ:

– Suport pentru limitare disk I/O, memorie fizica, precum si numarul de procese
– Cea mai recenta versiune a CageFS (4.0), un sistem de fisiere virtualizat care imbunatateste foarte mult securitatea
– SecureLinks pentru a proteja impotriva hackerilor care folosesc symlink-uri pentru a accesa fisierele
– O noua versiune, simplificata a software-ului MySQL Governor
– PHP Selector, un instrument care permite clientilor sa selecteze ce versiune de PHP doresc

Multe dintre aceste caracteristici au fost adaugate ca raspuns la feedback-ul clientilor sau ca parte a evolutiei naturale a sistemului de operare CloudLinux.

CloudLinux a fost dezvoltat si lansat cu scopul de a ajuta furnizorii de hosting shared sa-si imbunatateasca calitatea serviciilor. In timp ce un sistem de operare traditional utilizat pentru hosting shared atribuie resurse hardware (cum ar fi RAM si CPU) in functie de necesitati, CloudLinux permite companiilor de hosting sa aloce resurse fixe pentru fiecare cont individual. Ca rezultat, serverele pot detine un numar maxim de planuri de hosting shared, fara riscul de a aparea utilizatori care folosesc excesiv puterea hardware-ului. Din 2012, CloudLinux beneficiaza de suport pentru limitare disk input/output (disk I/O), limitare memorie fizica, precum si o serie de limitari pentru procese, oferind furnizorilor de hosting mai mult control asupra modului in care sunt folosite planurile de hosting shared.

CloudLinux permite companiilor de hosting sa controleze o gama larga de limitari de resurse, dar exista de asemenea si necesitatea de a controla alte componente legate de hostingul shared. In timp ce furnizorii de hosting necesita sa aibe control asupra disk I/O, a RAM-ului si a puterii CPU, de asemenea este esential ca instrumentele de dezvoltare web dinamice, cum ar fi MySQL si PHP sa poata fi configurate si personalizate pentru fiecare client in parte. In 2012, CloudLinux a lansat o versiune noua, simplificata, a software-ului MySQL Governor, pe care companiile de hosting il pot folosi pentru a controla modul in care webmasterii folosesc bazele de date. In plus, CloudLinux a lansat si PHP Selector, un instrument ce permite clientilor sa aleaga versiunea de PHP de care au nevoie, permitand astfel unilor clienti de hosting shared sa ruleze aplicatii mai vechi in mod eficient, in timp ce conturile de hosting de pe acelasi server pot utiliza cea mai recenta versiune de PHP.

De la lansarea sa in 2009, CloudLinux s-a dezvoltat si a devenit lider in industria de web hosting, oferind un sistem de operare care ofera performante exceptionale companiilor de hosting shared si clientilor acestora. Incheind cu succes anul 2012, echipa CloudLinux promite ca 2013 sa fie si mai interesant din punct de vedere al inovatiilor.