Memoriile DDR4 vor fi disponibile pentru servere in 2014

Chiar daca principalii furnizori de memorii RAM au inceput sa produca urmatoarea generatie de memorii DDR4, aceasta va fi disponibila pentru servere dedicate la sfarsitul anului viitor, iar pentru PC-uri si tablete abia in 2015.

Potrivit analistilor din industria IT, pana cand Intel si AMD incep sa ofere suport pentru memoriile DDR4, utilizatorii nu vor putea sa se bucure de beneficiile noii tehnologii, care ofera de doua ori mai multa performanta, de doua ori capacitatea de baza (16 GB) si care consuma cu 20% – 40% mai putina energie decat tehnologia DDR3.

Atat Intel, cat si AMD au confirmat pentru Computerworld ca vor incepe sa ofere suport pentru memoriile DDR4 incepand de anul viitor.

Beneficiile tehnologiei DDR4 vor fi in primul rand vizibile in datacentere, deoarece furnizorii de hosting pun mai mult pret pe eficienta energetica, performanta si capacitate.

Crucial Tehnology a prezentat intr-un grafic toate beneficiile unui upgrade la memoria DDR4. Printre acestea regasim consumul cu pana la 20% mai mic fata de memoria DDR3 (ceea ce se traduce printr-o durata de viata a bateriei mai mare), performanta de doua ori mai mare datorata frecventei de 2133MHz, si o capacitate de baza marita de la 8GB la 16GB.

ddr4_benefits-100154139-large

Sursa