Microsoft anunta ca nu va mai oferi suport pentru browsere web vechi

all-ieMicrosoft a declarat joia trecuta ca va elimina treptat suportul pentru versiunile vechi de Internet Explorer, care vor fi  inlocuite cu alternative mai moderne.

Dupa data de 12 ianuarie 2016, doar cea mai recenta versiune de Internet Explorer disponibila pentru orice sistem de operare suportat va primi update-uri de securitate, a declarat Microsoft. Acest lucru inseamna ca pentru Windows Vista, de exemplu, doar Internet Explorer 9 va mai fi suportat, nu si Internet Explorer 8. Avand in vedere ca Windows Vista va fi cel mai vechi sistem de operare ce va beneficia de suport, Microsoft va mai lasa “in viata” doar trei versiuni ale browser-ului Internet Explorer, si anume IE9 (pentru Vista si Windows Server 2008 SP2), IE10 (pentru Windows Server 2012) si IE11 (pentru Windows 7, 8 , 8,1 si Windows Server 2008 si 2012).

Microsoft incearca de ani de zile sa-si convinga utilizatorii sa renunte la browserele si sistemele de operare vechi. Pana in prezent, Net Applications situeaza pe locul intai Internet Explorer 8.0, browser-ul default din Windows 7, ca fiind cel mai popular browser web, cu o cota de piata de 21%, in timp ce IE7, browser-ul default din Windows Vista, detine o cota de numai 0,67%.

Motivele pe care le-a invocat Microsoft pentru renuntarea la browserele vechi sunt relativ simple. Pentru dezvoltatori, suportul acestor browsere inseamna mai mult timp pierdut si costuri suplimentare. Pentru utilizatori, browserele vechi prezinta riscuri de securitate. In plus, un browser modern suporta cele mai noi standarde web.