Intel ofera noi detalii despre procesoarele pe arhitectura Broadwell

screen_shot_2014-04-24_at_4.33.17_pmIntel a publicat recent informatii noi despre urmatoarea generatie de procesoare pe arhitectura Broadwell de 14-nanometri, care sunt concepute pentru a oferi o performanta inalta si consum redus de energie, in scopul de a lungi durata de viata a bateriilor de pe diverse dispozitive portabile. Arhitectura Haswell ofera deja o durata de viata a bateriei impresionant de lunga, dar aceasta va fi imbunatatita odata cu lansarea procesoarelor pe arhitectura Broadwell.

Intel a spus ca procesoarele Broadwell vor fi mai compacte, integrandu-se in dispozitive mai subtiri, mai silentioase si mai reci.

Procesorul Broadwell-Y Core M  va fi primul pe arhitectura Broadwell care va fi lansat pe piata, dispozitivele Core M incepand sa fie lansate in toamna. Conceput special pentru dispozitive cu consum mic de energi, Core M poate functiona fara cooler, iar dimensiunile sale mici il fac sa se potriveasca perfect in dispozitivele ultra-subtiri.

Primele dispozitive care utilizeaza procesoare Core M vor fi puse la vanzare inainte de sfarsitul anului.

2 Comments Intel ofera noi detalii despre procesoarele pe arhitectura Broadwell

 1. adi

  salut sunt incepator si am nevoie de ajutor. PC il voi folosi pentru 80%browsing,muzica, youtube si 20% jocuri. ce sa aleg:
  1.Intel Core I3-4170 (3.7GHz), Placa de baza Asrock H81M-DG4,rami: 4GB DDR3 1600MHz=798lei
  2.INTEL Core I3-6100 (3.7GHz),Placa de baza ASUS H110M-K D3, ,rami: 4GB DDR3 1600MHz=970lei
  Restul componentelor le am.
  intrebarea mea: isi merita cei 170lei in plus varianta a 2 ????
  Multumesc!!

  1. Istrator Admin

   Salut,
   daca folosesti doar 20% pentru jocuri atunci nu merita diferenta. Pentru jocuri insa conteaza foarte mult si placa video.

Comments are closed.