SPAM – amenintare pentru companii

nospamSpam-ul a intrecut malware-ul si a devenit cea mai mare amenintare externa la adresa securitatii companiilor, potrivit unui studiu publicat de Kaspersky Labs. Studiul IT Security Risks 2014, realizat de Kaspersky si B2B International, a fost facut pe circa 4000 de angajati din companii de toate dimensiunile din 30 de tari, si a constatat ca amenintarile de securitate online nu numai ca au evoluat, dar au crescut si in volum.

Peste 90% din companii au avut probleme de securitate cibernetica in ultimul an, trendul fiind de crestere fata de anii trecuti. De asemenea, daunele totale provocate de fiecare incident de securitate au crescut cu circa 15% in cazul companiilor mari si cu peste 10% in cazul IMM-urilor.

Prioritatea de top pentru majoritatea companiilor (peste 35%) o reprezinta protectia impotriva pierderilor de date confidentiale. In peste 40% din cazuri, companiile care se confrunta cu incidente cibernetice pierd date despre operatiunile interne, in circa 30% din cazuri pierd date confidentiale ale clientilor, iar in circa 20% din cazuri pierd date financiare.

De asemenea, raportul indica faptul ca amenintarile cibernetice difera in functie de dimensiunile companiilor si de sectorul de activitate. Astfel, peste 30% din organizatiile de sanatate au fost atacate datorita unor dispozitive mobile pierdute sau furate, in timp ce acest risc scade la spre 25% atunci cand toate sectoarele de activitate sunt luate in considerare. De asemenea, peste 30% din “intreprinderile foarte mici”  au abordat problema securitatii mobile in acest an, in timp ce doar circa 25% din toate companiile chestionate considera securitatea mobila o prioritate de top.

La megahost.ro folosim diverse metode de a combate SPAM: SpamAssassin, SPF, DKIM, blacklisturi, MailScanner, etc. Daca doriti un pachet de hosting cu SPAM redus aproape de zero puteti apela la megahost.ro