Microsoft lanseaza Windows 8.1 ca update gratuit

Windows-8.1-600x411Microsoft a prezentat joia trecuta extrem de anticipatul Windows 8.1, un update major pentru Windows 8 care va fi disponibil prin Windows Store si care va reintroduce butonul de start.

Utilizatorii actuali de Windows 8 vor putea descarca gratuit versiunea digitala de Windows 8.1, care va fi de asemenea disponibila si in magazinele de specialitate ca versiune retail.

In plus fata de butonul de start, update-ul ofera o gama larga de noutati, cum ar fi mai multe optiuni de personalizare, o navigare mai usoara, o functie de cautare imbunatatita, si altele.

Intre timp, cu Windows 8.1, Microsoft doreste sa ofere o mai mare integrare cu serviciul de cloud hosting, prin SkyDrive, o mutare care permite utilizatorilor de Windows sa-si acceseze fisierele prin simpla sincronizare a dispozitivului.

Microsoft si-a anuntat initial planurile de a lansa Windows 8.1 in luna iunie a acestui an, recunoscand ca a luat in considerare feedback-ul primit de la utilizatorii sai dupa lansarea Windows 8 din luna octombrie a anului trecut. Sistemul de operare a primit recenzii mixte si a creat o oarecare confuzie cu privire la modul de utilizare a interfatei optimizata mai degraba pentru dispozitivele cu touchscreen. Speram ca Windows 8.1 va rezolva acest inconvenient.