Agentia NSA acuzata ca a spart adresa de e-mail a fostului presedinte mexican

Conform publicatiei germane Der Spiegel, guvernul mexican acuza Agentia Nationala de Securitate a SUA (NSA) de spionaj cibernetic impotriva fostului presedinte al Mexicului, in timpul cand acesta era inca in functie.

Se pare ca agentia a spart contul de e-mail al presedintelui pentru a avea acces la detalii legate de sistemul politic si stabilitatea sistemului politic din Mexic..

NSA are o divizie pentru misiunile speciale, numita “Tailored Access Operations” (TAO), al carei scop este sa dezvolte metode speciale de urmarire pentru diverse tinte importante. Astfel, se pare ca TAO a exploatat cu succes vulnerabilitatea unui server de e-mail hosting al guvernului mexican, pentru a obtine accesul la contul public de e-mail al presedintelui Felipe Calderon.

Dezvaluirile nu vor crea insa tensiuni intre cele doua tari, deoarece operatiunea de spionaj s-a petrecut in timpul mandatului presedintelui Felipe Calderon (incheiat in 2012), care a avut relatii diplomatice foarte stranse cu SUA, scriu jurnalistii germani.