Microsoft nu mai ofera update-uri de securitate pentru Windows 8

windows-10-fall-update-760x450Incepand de astazi, 12 ianuarie 2016, Microsoft nu va mai oferi suport pentru sistemul de operare Windows 8, vechi de doar trei ani. Prin urmare, cei care inca il utilizeaza vor trebui sa faca upgrade fie la Windows 8.1, fie la Windows 10, pentru a putea beneficia in continuare de ultimele update-uri de securitate.

Asta deoarece Microsoft considera Windows 8.1 ca fiind un service pack, mai degraba decat un sistem de operare complet nou, iar compania ofera doar doi ani de suport utilizatorilor care nu fac upgrade la cel mai recent service pack. In caz contrar, Microsoft ar fi trebuit sa ofere suport pentru Windows 8 timp de 10 ani de zile de la data lansarii acestuia.

Service pack-ul Windows 8.1 aduce imbunatatiri majore lui Windows 8, care a dezamagit la momentul lansarii. Chiar daca pare a fi mai mult decat un service pack, acesta nu ar trebui sa puna probleme de compatibilitate majore, astfel ca este recomandat sa se faca upgrade-ul la Windows 8.1 sau la Windows 10 (upgrade care poate fi facut in mod gratuit cel putin pana in toamna acestui an).

Sursa

Sursa foto