Microsoft pregateste Windows 8.1

windows 8Se pare ca tanarul sistem de operare Windows 8, care inca se straduieste sa-si acapareze o comunitate solida de utilizatari, va evolua in curand. Initial numit “Windows Blue” update-ul 8.1 pentru Windows 8 va fi lansat spre sfarsitul acestui an, prin intermediul Windows Store.

“In prezent, avem o multitudine de optiuni atunci cand dorim sa ne alegem un dispozitv Windows 8 care sa ne satisfaca nevoile. Windows 8 ofera o experienta minunata pentru oricine doreste sa vizualizeze sau sa creeze continut web, si este ideal pentru a fi utilizat atat acasa, cat si la birou sau in deplasari, dar si pentru divertisment. Daca va conectati la serverele Microsoft, veti beneficia imediat de ultimele update-uri, fie ca este vorba de update-uri de aplicatii prin intermediul Windows Store, update-uri de performanta prin intermediul Windows Update sau update-ul 8.1 pentru Windows 8, care va fi disponibil la sfarsitul acestui an”, a explicat Brandon LeBlanc, angajat Microsoft, prin intermediul blogului Windows.

Inainte de anuntarea acestui update major, intr-un mesaj anterior pe blog, Microsoft a remarcat ca Windows 8 a depasit pragul de 100 de milioane de licente, ceea ce este o realizare impresionanta dar oarecum dezamagitoare in acelasi timp, pentru un gigant tech atat de mare, cum este Microsoft.

Nu au fost oferite foarte multe detalii oficiale cu privire la ce va oferi mai exact Windows 8.1. Cu toate acestea, unii anticipeaza ca Microsoft va permite utilizatorilor sa booteze direct pe ecranul desktop traditional si ca va reintroduce butonul clasic de “Start”.