Microsoft si Adobe emit update-uri critice de securitate

Microsoft si Adobe Systems au emis ieri mai multe update-uri de securitate pentru a elimina o serie de vulnerabilitati critice din produsele lor.

Update-urile de la Microsoft vizeaza 13 vulnerabilitati care afecteaza Windows, Internet Explorer, SharePoint, dar si alte produse. Aceste vulnerabilitati au fost catalogate ca “importante” si “critice”.

Microsoft a lansat, de asemenea, update-uri si pentru Windows 8 si Windows Server 2012 pentru a mari protectia credentialelor si a autentificarii pentru administrare domenii. Aceste caracteristici sunt disponibile in prezent doar in Windows 8.1 si Windows Server 2012 R2, insa compania vrea sa le faca disponibile si pentru alte platforme. In plus, Microsoft a lansat si un update pentru .NET Framework, care dezactiveaza Rivest Cipher (RC4) din Transport Layer Security (TLS).

In plus fata de update-urile emise de Microsoft, clientii de hosting trebuie sa faca si update-urile publicate de Adobe, care sunt adresate produselor Adobe Acrobat, Adobe Flash Player, Adobe Reader si Adobe Illustrator.