Memoriile DDR4 vor aparea in al treilea trimestru al acestui an

Pentru utilizatorii care sunt nerabdatori sa treaca la noua tehnologie DDR4, asteptarea se va incheia in al treilea trimestru al acestui an.

Compania Crucial se asteapta sa expedieze primele module de memorie DDR4, atat pentru servere dedicate cat si pentru desktop-uri, in al treilea trimestru al acestui an, a declarat Michael Moreland, director de marketing la Crucial.

De obicei, noile memorii DDR sunt disponibile mai intai pentru servere si apoi pentru desktop-uri, dar aceasta tendinta se va schimba incepand cu DDR4, care a fost in curs de dezvoltare pentru mai bine de cinci ani. Serverele si PC-urile vor fi mai rapide si mai eficiente din punct de vedere energetic cu noile memorii DDR4, care vor oferi cu 50% mai multa latime de banda fata de DDR3 si vor economisi cu 35% mai multa energie.

Serverele high-end si aplicatiile grafice intense cer o latime de banda considerabila, iar tehnologia DDR4 va oferi un plus vizibil in acest sens.

Memoriile DDR4 de la Crucial vor deveni disponibile atunc cand Intel va incepe sa vanda procesoare care sa suporte noua tehnologie. Intel a adaugat deja suport DDR4 pentru viitoarele procesoare de servere dedicate, dar si desktop. Viitoarele procesoare cu 8 si 16 nuclee, Intel Haswell Core Extreme Edition pentru desktop si Xeon Grantley pentru servere, vor fi compatibile cu DDR4.

Frecventa memoriilor DDR4 poate ajunte pana la 3200MHz, fata de maximul de 2400MHz cat poate atinge DDR3.

Sursa