Mit sau realitate: hosting ieftin ?

Exista hosting ieftin cu adevarat? Raspunsul scurt e din fericire unul pozitiv: exista hosting ieftin si de calitate. Majoritatea celor care cauta un furnizor de servicii de hosting, isi pun si aceasta intrebare. Raspunsul la aceasta intrebare nu este insa unul absolut. Secretul pentru a gasi un furnizor de servicii de hosting web de calitate este acela de-a face verificari inainte sa alegeti furnizorul si de-a alege un furnizor cu vechime in domeniu si un palmares bogat.

Cum putem gasi hosting de calitate la preturi accesibile?
Concurenta este un factor cheie pentru ca pe fiecare zi apar firme noi sau furnizori noi. Din acest motiv, acestia trebuie sa ofere servicii de calitate, la preturi rezonabile, comparand serviciile si preturile oferite de concurenta. Daca 2 firme ofera servicii similare, la preturi diferite insa, tendinta clientilor este aceea de-a alege oferta cu pretul cel mai avantajos.

In plus sunt cautati furnizorii care ofera conturi de email nelimitate, o latime de banda foarte buna, trafic necontorizat, posibilitatea de-a crea cat mai multe baze de date, acces FTP, un uptime respectabil si nu in ultimul rand, un suport tehnic prompt si de calitate.

Un alt factor este acela al resurselor disponibile pe server. In cazul hostingului shared, utilizatorii impart resursele serverului intre ei. In acest caz, conteaza foarte mult puterea de procesare a serverului, memoria disponibila si spatiul de stocare. Trebuie sa aveti in calcul ca nu impartiti doar memoria si procesorul serverului, ci si latimea de banda. Cu toate ca hostingul shared este de obicei foarte avantajos ca pret, exista si inconveniente. In cazul in care site-ul dvs. are un flux de trafic intens, este recomandat sa va reorientati catre alte tipuri de hosting: VPS hosting sau server dedicat.

In Concluzie
Aparent exista multi furnizori de hosting care ofera pachete foarte accesibile; cu toate acestea, este bine sa cercetati inainte de-a alege furnizorul, pentru a alege cea mai buna solutie pentru dvs si mai ales, trebuie sa cunoasteti necesitatile site-ului dvs. pentru a putea lua o decizie buna.