Scripturi e-commerce gratuite: avantaje si dezavantaje

Daca dispuneti de bugetul si resursele necesare, puteti crea o aplica web e-commerce de calitate care sa se ridice la cerintele si pretentiile dvs. Cu toate acestea, in general, trebuie sa va orientati catre o aplicatie care sa fie conform bugetului si sa dispuna de resursele de care aveti nevoie.

Aplicatiile e-commerce gratuite pot fi o solutie. Chiar daca sunt open source, ideea este ca nu trebuie sa le platiti. Aplicatiile platite pot fi de asemenea open source, insa beneficiaza de pachete de suport tehnic si caracteristici avansate.

Avantaje
Costuri initiale zero. Daca incepeti o afacere noua este bine sa puteti avea costuri foarte mici sau chiar zero. Daca alegeti o aplicatie open source suficient de populara, puteti apela la comunitati si forumuri pe care veti gasi instructiuni si tutoriale de configurare si utilizare ale respectivei aplicatii. Pentru ca nu exista costuri initiale sau bani investiti, nu este chiar o mare pierdere daca va decideti sa renuntati la aplicatia utilizata in favoarea altei aplicatii care vi se pare mai interesanta. Daca furnizorul de servicii de hosting web ales ofera si gazduire pentru aplicatii e-commerce pe serverele sale, este foarte posibil sa va permita instalarea a catorva astfel de aplicatii gratuite, fara sa va taxeze suplimentar.

Dezavantaje
Inevitabil, aveti nevoie de ceva cunostiinte pentru a instala aplicatia respectiva sau pentru a o implementa in afacerea dvs. Daca nu dispuneti de aceste cunostiinte, va trebuie sa apelati la cineva si asta implica costuri aditionale. Daca nu beneficiati de suport tehnic din partea dezvoltatorului, atunci sunteti pe cont propriu. Orice problema care va aparea, va trebui sa o rezolvati singur. In caz ca nu reusiti acest lucru, va trebui, din nou, sa apelati la cineva, si evident, apar costuri aditionale.

Daca vorbim despre pornirea unei afaceri online si despre alegerea unei aplicatii e-commerce, vorbim despre viitorul afacerii dvs. Va trebui sa alegeti cu grija aplicatia care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs. Pentru ca orice alegere, va avea ulterior si anumite consecinte. In functie de domeniul de activitate si necesitati, va trebui sa decideti daca veti utiliza o aplicatie gratuita sau va veti orienta catre una cu bani.