Numarul extensiilor de domenii va creste in anii urmatori

Numarul de domenii de nivel superior este asteptat sa devina mult mai mare in urmatorii ani odata cu decizia ICANN de-a extinde numele de domenii. Se preconizeaza lupte acerbe intre branduri si companii pentru a achizitiona numele de domenii dorite.

Un avocat local din New York se pregateste deja sa lupte pentru un client de-al sau pentru extensia de domeniu .Philly. Oficialli New York s-au pregatit deja pentru a lua extensia .NYC. In plus companiile mari s-au pregatit deja pentru a lua extensii ca .Microsoft, .Google, .Ford, etc.

Incepand cu ianuarie 2012, procesul de aplicare pentru noile extensii va deveni oficial. Cu toate acestea, ICANN nu se asteapta la un numar foarte mare de solicitanti datorita taxei de 185.000 de dolari.

Cei care sunt pentru aceasta decizie a ICANN recunosc totusi faptul ca se vor da in mod inevitabil batalii pentru achizitionarea noilor TLD-uri.

Daca aceasta schimbare propusa de ICANN se va pune in aplicare, este posibil sa provoace mai multe probleme decat valoare sa. In acelasi timp, acest lucru ar putea totusi imbunatati branding-ul companiilor si ar putea duce la o crestere a afacerilor online. La acest moment, este destul de greu de prezis care va fi rezultatul final.