Modificari masive in motorul de cautare Bing

BingSufocat fiind de succesul celor de la Google pe piata search engine-urilor, Microsoft reuseste sa faca inca valuri cu motorul de cautare Bing mai ales dupa ultimele imbunatatiri aduse acetuia.

Bing incearca sa integreze continut media direct in motorul de cautare, utilizatorii nefiind nevoiti sa paraseasca pagina cu rezultate. Practic, daca se cauta pe Bing de exemplu “Metallica”, veti putea sa ascultati muzica acestora chiar de pe pagina cu rezultate cu doar cateva click-uri.

Iata ultimele noutati cu care Bing al celor de la Microsoft se lauda:

– Aplicatii noi pentru iPhone si Android cu aspect de “Windows Phone 7”
– Se poate face o rezervare la restaurant prin intermediul OpenTablet.com chiar de pe pagina cu rezultate
– Se pot face tururi virtuale ale locatiilor din rezultatele cautarii pe hartile Bing
– Suport pentru HTML5
– Grafica paginilor cu rezultate variaza in functie de tipul cautarii (muzica, filme, vacante, etc)
– Interfata noua pentru cautarile de imagini

Insa cea mai importanta noutate este integrarea cu Facebook: cand un utilizator cauta un termen, motorul de cautare Bing nu va mai executa cautarea doar pe web ci si in feeduri ale wall-urilor paginilor de pe Facebook. Rezultatele cautarilor vor deveni mai “inteligente” deoarece acestea vor tine cont si de preferintele (“Likes”) pe care le aveti pe Fcebook,

Motorul de cautare Bing detine in acest moment aproximativ 12% din piata search engine din SUA, mult in urma celor de la Google. Daca tinem insa cont de procentul de acum jumatate de an de sub 6%, putem considera ca Bing a avut o crestere impresionanta pe o piata care nu este deloc flexibila.