Motive pentru care sa apelezi la hosting pe VPS

Serverele virtuale private (VPS), sau serverele dedicate, oferă utilizatorilor multe avantaje în comparaţie cu pachetele clasice de hosting shared. Beneficiile principale ar fi o securitate imbunatatita, o mai mare flexibilitate si evident mai multe resurse (spatiu pe hard, memorie ram, putere de procesare, etc).

Securitate
VPS este probabil una dintre cele mai sigure platforme de gazduire web disponibile în prezent. Spre deosebire de alte medii de web hosting, cum ar fi mediul de hosting shared, utilizatorii nu sunt obligaţi să împartă spatiul si resursele de pe server. În schimb serverul fizic este partajat in mai multe servere virtuale independente. Utilizatorii au acces exclusiv la fişierele personale stocate şi programele instalate. Elementele de securitate şi de confidenţialitate ajuta in a contracara atacurile hacker-ilor şi accesul neautorizat la informaţii confidentiale sau private.

Accesibilitate
VPS reprezinta o solutie eficienta de hosting daca luam in considerare raportul calitate/pret. In ciuda conceptiilor gresite ca VPS este o solutie de hosting scumpa, un plan de hosting VPS de baza este relativ accesibil oricarui buget. In plus, utilizatorii pachetelor de VPS hosting nu trebuie sa intretina dispozitivele hardware fizice de pe server, intrucat serverul in sine apartine furnizorului de servicii de hosting web.

Flexibilitate
Spre deosebire de hostingul shared, unde resursele sunt impartite intre utilizatori si scripturile care ruleaza pe servere impun o multime de limitari, pe VPS aveti propriile resurse pe care le puteti configura si utiliza in functie de necesitati. Utilizatorul are acces la contul de root al VPS-ului, poate instala si dezinstala programe si aplicatii dupa bunul plac nemafiind nevoie sa va limitati la programele de baza oferite de furnizorul de servicii de hosting.

Gazduire pentru mai multe servicii
VPS reprezinta o solutie ideala pentru stocarea fisierelor de rezerva, precum si gazduirea serverelor de ftp sau email. Planurile de VPS hosting beneficiaza de obicei de suficiente resurse astfel incat sa va permita gazduirea mai multor site-uri web.

Resurse suplimentare
Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale hostingului shared il reprezinta accesul limitat la resurse (memoria disponibila, spatiul de stocare pe hard disk, puterea de procesare, latimea de banda). Chiar daca optati pentru un pachet de hosting shared mult superior celui actual, va veti afla in aceeasi situatie de a imparti resursele serverului cu ceilalti utilizatori. In cazul VPS hosting, daca optati pentru un pachet superior de hosting VPS, dispunand sa zicem de resurse duble, aceste resurse vor fi disponibile doar pentru dvs.

In concluzie, VPS este o solutie flexibila si eficienta pentru hosting la un pret rezonabil.