Motoarele de cautare fortate sa blocheze site-uri de piraterie

Luni, Inalta Curte din Paris a emis ordin catre Google, Yahoo si Microsoft sa blocheze 16 de site-uri de video hosting si streaming din motoarele de cautare. Aceste site-uri includ allostreaming, Fifostream si dpstream.

Aceasta lupta anti-piraterie ce dureaza de aproape doi ani a pornit de la cinci grupuri de interese care reprezinta producatori, distribuitori si companii de film.

Instanta franceza a constatat ca site-urile “au incalcat legi privind dreptul asupra proprietatii intelectuale si erau dedicate aproape in intregime streaming-ului de continut fara permisiunea proprietarilor”, a raportat BBC.

Raportul BBC continua prin a afirma ca Motion Picture Association (MPA) este de acord cu aceasta decizie a instantei de judecata, deoarece motoarele de cautare au “responsabilitatea de a ajuta utilizatorii sa beneficieze de o experienta de vizionare de cea mai inalta calitate.”

“Motoarele de cautare sunt incredibil de abile, dar inca directioneaza consumatorii catre site-uri ilegale, chiar si atunci cand acestia cauta continut legal online”, a declarat presedintele MPA din Europa, Chris Marcich.

Furnizorii de servicii de internet vor trebui de asemenea sa se asigure ca utilizatorii nu vor putea accesa aceste site-uri.

Motoarelor de cautare li s-au acordat un termen de doua saptamani pentru a se asigura ca site-urile de streaming video amintite anterior sunt complet blocate.