Microsoft emite ultimul Patch Tuesday pe anul 2013

imagesMicrosoft va emite astazi ultimul Patch Tuesday pe anul 2013, ce va remedia 11 vulnerabilitati noi de securitate, atingand un total de 106 pe anul 2013, fata de 83 cate au fost anul trecut.

Cinci vulnerabilitati sunt critice si au potentialul de a permite executarea de cod de la distanta pe sisteme nesecurizate. Acestea afecteaza o gama larga de platforme, inclusiv cele mai multe versiuni de Windows, Windows Server, Internet Explorer, SharePoint si Exchange.

De asemenea, va fi emis si un patch ce va remedia o vulnerabilitate care viza imaginile in format .TIFF si care afecteaza direct aplicatiile Microsoft Office si Lync.

O alta vulnerabilitate ce va fi remediata in aceasta luna se regaseste in toate versiunile de Internet Explorer de la 6 pana la 11.

Interesant este faptul ca o vulnerabilitate gasita saptamana trecuta in Windows XP nu va primi patch. Acesta este probabil un alt mod de a reaminti utilizatorilor de Windows XP ca suportul pentru acest sistem de operare va inceta incepand cu luna aprilie 2014, si ca acestia ar trebui sa treaca cat mai repede la un sistem de operare de generatie mai noua.

Rugam toti clientii de hosting sa isi faca acest update imediat ce este disponibil pentru download.