Mozilla a creat o aplicatie pe care nu o poate folosi pentru produsele sale

focus_blogSpre surprinderea unora, Mozilla a creat o aplicatie de tip content blocker exclusiv pentru iPhone si iPad, oferind utilizatorilor de dispozitive iOS optiuni suplimentare de protejare a intimitatii atunci cand navigheaza pe Web.

Numita Focus by Firefox, aplicatia permite utilizatorilor sa blocheze mai multe tipuri diferite de cod care urmaresc comportamentul lor online, inclusiv anunturi, analytics si trackere sociale. Aplicatia va bloca acelasi continut ca si modul de navigare Private Browsing din Firefox pentru Windows, Mac, Linux si Android, cu optiunea de Tracking Protection activata.

Aplicatia functioneaza similar cu altele de acest tip pentru iOS. Utilizatorii trebuie sa o descarce din App Store, sa o deschida si sa selecteze tipul de continut pe care doresc sa-l blocheze.

Cu toate acestea, Focus functioneaza doar pe browser-ul Safari, nu si pe Firefox pentru iOS, deoarece Apple nu permite si altor browsere terte sa utilizeze aceasta aplicatie. Vice presedintele Firefox a scris intr-un post pe blog ca Mozilla cauta o solutie prin care poate aduce o functionalitate similara si pe browser-ul sau de pe platforma iOS.

Sursa foto