Mozilla Firefox disponibil acum si in versiune pe 64 de biti

Firefox-64bitAsteptarea a luat sfarsit: utilizatorii care folosesc Windows 7 sau o versiune mai noua pot instala de acum browser-ul Firefox pe 64 de biti.

Se pare ca intr-un final Mozilla a decis sa lanseze si o versiune pe 64 de biti a browser-ului Firefox pentru Windows. Chiar daca pentru Mac si Linux existau deja versiuni pe 64 de biti a browser-ului, se pare ca utilizatorii de Windows au fost cumva “uitati” pana acum.

Bineinteles, nu are rost sa mai amintim ca si sistemul de operare trebuie sa fie tot pe 64 de biti. Deocamdata nu este clar daca pagina de download a Mozilla Firefox poate detecta automat daca sistemul de operare Windows este pe 64 de biti, asa ca cel mai usor este sa se descarce manual noua versiune de aici. Tot ce trebuie sa faceti este sa derulati in jos pana cand gasiti versiunea browser-ului in romana si sa faceti click pe a doua pictograma (Windows 64).

Daca deja folositi versiunea pe 32 de biti a browser-ului,  este important de stiut ca upgrade-ul la versiune pe 64 de biti NU SE FACE AUTOMAT. Trebuie stearsa versiunea pe 32 de biti si instalata cea pe 64 de biti. Toate bookmark-urile si parolele salvate vor fi transferate automat pe noua versiune.

Dupa ce instalati Firefox pe 64 de biti, este posibil sa remarcati o imbunatarire a performantei, deoarece acum browser-ul poate folosi mai mult de 4GB de memorie, si prin urmare poate tine mai multe tab-uri deschise fara a incetini si poate rula aplicatii web care necesita suport pe 64 de biti.

De asemenea, versiunea pe 64 de biti nu va mai suporta anumite plugin-uri NPAPI, cum ar fi Java sau Silverlight, dar plugin-ul Flash Player va putea fi folosit in continuare.

Sursa