Mozilla Firefox 6.0 lansat mai devreme

Versiunea 6.0 a browser-ului Mozilla Firefox era programata sa apara oficial abia marti, insa se pare ca aceasta versiune este deja disponibila pentru download pe site-ul oficial.

Aparitia inainte de data asteptata a creat o avalansa de entuziasm in randul fanilor Firefox, care nu au mai putut astepta inca o zi pana la data oficiala.

Noua versiune Firefox 6.0 este disponibila pentru Windows, Linux si Mac OS X.

Odata cu aparitia versiunii 6.0, Firefox 7.0 se va muta in stadiul de Beta iar Firefox 8.0 se va muta din canalul “Nighty Channel” in canalul “Aurora Channel”.

Aceasta noua versiune a browser-ului va rula mai rapid, in special pentru utilizatorii sistemului de operare Linux (software-ul foloseste versiunea 4.5 a compilatorului GCC (GNU Compiler Collection). De asemenea s-au efectuat diferite optimizari asupra consumului de resurse (in special al memoriei).

Exista de asemenea multe caracteristici noi in versiunea 6.0. Control mai bun asupra permisiunilor, sprijin sporit pentru HTML 5, un mai bun management al plugin-urilor, timpi de start mai buni in cazul in care folositi Panorama, etc.

Am testat si noi noua versiune si chiar se misca mai repede si porneste mai repede. Speram doar sa nu incetineasca prea tare pe masura ce instalezi pluginuri sau umpli cache-ul browserului prin vizitarea de websiteuri.