Mozilla mareste recompensele pentru descoperirea vulnerabilitatilor din Firefox

security-bug-bounty-programsMozilla a anuntat in aceasta saptamana ca cercetatorii care descopera vulnerabilitati in Firefox si le raporteaza companiei in mod responsabil pot castiga de acum peste 10.000 de dolari.

Aproape 1.6 milioane de dolari au fost platiti pana in prezent de Mozilla, ca parte a programului sau de recompensare a celor care descopera bug-uri in produsele sale, iar organizatia a decis acum ca e timpul sa mareasca sumele acordate pentru vulnerabilitati gasite in Firefox, Thunderbird, Firefox pentru Android si FirefoxOS.

Pana acum, Mozilla a oferit 3.000 dolari pentru vulnerabilitati “critice” sau “importante”. De acum, organizatia este pregatita sa plateasca mult mai mult pentru vulnerabilitati critice sau importante si chiar si pentru bug-uri de severitate medie.

In conformitate cu Mozilla, recompensa pentru descoperirea bug-urilor de severitate medie poate varia intre 500 si 2.500 de dolari. Suma minima pentru o vulnerabilitate importanta sau critica este de 3.000 dolari, dar un raport detaliat poate ridica recompensa pana la 5.000 dolari. De asemenea, un raport detaliat care arata clar ca un bug de severitate mare poate fi exploatat valoareaza 7.500 dolari, in timp ce un raport detaliat despre o vulnerabilitate critica poate fi recompensat cu mai mult de 10.000 de dolari.

Sursa

Sursa foto