Wikipedia va introduce conexiuni criptate pentru toti cititorii sai

wikipedia-https-ea70cd743ebf4979In prezent, datele transferate intre Wikipedia.com si majoritatea utilizatorilor sunt necriptate, fapt care creste sansele ca cineva sa va poata spiona activitatea de pe web. Totusi, acest lucru este pe cale sa se schimbe. Vineri, Fundatia Wikimedia a anuntat ca va migra toate site-urile sale pe conexiuni HTTPS by default, astfel incat toate datele transferate intre utilizatori si serverele sale vor fi criptate.

Potrivit unui post pe blogul Wikimedia, utilizatorii se pot astepta ca toate conexiunile de pe site-urile Wikimedia (Wikipedia, Wiktionary si Wikimedia Commons) sa fie criptate candva in urmatoarele doua saptamani. Deocamdata, numai utilizatorii autentificati beneficiaza de conexiuni criptate la serverele Wikimedia. Compania a spus ca doreste sa introduca protocolul HTTPS pentru toti utilizatorii inca din 2011.

Conexiunile criptate nu reprezinta o garantie impotriva furtului de date deoarece nu pot opri un hacker hotarat sa incerce sa patrunda intr-un server. Dar, cel putin ele asigura ca datele dvs. vor ajunge in siguranta la site-ul pe care il vizitati, fara a fi interceptate de cineva.

Sursa foto