Nginx web server devine comercial

Dezvoltatorii serverului web open-source nginx au anuntat marti ca ofera incepand de acum si optiuni comerciale in sprijinul companiilor care folosesc ca server web nginx, marcand astfel prima oferta comerciala a companiei.

Nginx este proiectat pentru medii web mici, mijlocii sau mari iar serviciile comerciale de sprijin vor fi livrate direct de catre creatorii si dezvoltatorii nginx pentru a oferi suport tehnic si servicii de consultanta de cea mai buna calitate. Optiunile comerciale de suport sunt destinate celor care necesita detalii in plus fata de suportul oferit gratuit pe forumul nginx.

Nginx ocupa la ora actuala locul 2 in topul celor mai populare servere web de pe internet sau din industria de hosting web, primul loc fiind ocupat de apache.

Oferta comerciala a nginx este alcatuita din trei pachete de suport tehnic: esential, avansat si premium oferind sprijin pentru instalarea nginx, configurarea acestuia, asistenta tehnica pentru imbunatatirea performantelor, intretinerea si actualizarea softului, proiectare, implementare si optimizare. Compania ofera de asemenea servicii de consultanta pentru a ajuta clienti pentru a personalizarea nginx in functie de necesitati si/sau adaugarea de caracteristici noi si functionalitate. In plus, clientii comerciali vor beneficia de de suport tehnic pe baza SLA pentru nginx.

Nginx ofera un raspuns rapid in ceea ce priveste solutionarea problemelor sau incidentelor, inclusiv remedierea erorilor si prioritate in dezvoltarea aplicatiei. Clientii comerciali vor primi de asemenea notificari proactive cu privire la modificarile majore ale nginx, patch-uri de securitate precum si recomandari cu privire la actualizarea nginx in cazul unor update-uri.

Toate pachetele comerciale oferite de nginx vor fi furnizate pe baza unui contract incheiat fie pe 3 luni, fie pe 12 luni, cu preturi de baza incepand de la 1,100$/luna sau 12,000$/an.

Clientii care vor alege pachetul premium au prioritate in ceea ce priveste proiectarea, implementarea si optimizarea nginx si beneficiaza in plus de un set suplimentar de optiuni de personalizare.

Utilizatorii pot descarca gratuit de pe site-ul nginx codul sursa complet si pachetele binare ale aplicatiei, rapoarte de bug-uri sau solutii in ceea ce priveste remedierea eventualelor probleme aparute.