Adresa de email a presedintelui Siriei a fost sparta. Parola: 12345

Presedintele Siriei Bashar al-Assad a fost tinta mai multor atacuri in ultima vreme, si nu ne referim aici la cele politice ci la cele cibernetice. Renumitul grup de hackeri Anonymous a reusit sa capete acces la adresa de email a lui Bashar al-Assad, facand publice cateva sute de mesaje de tip email saptamana aceasta.

Cei din grupul Anonymous sunt renumiti pentru abilitatile lor de hackeri insa pentru operatiunea “Emailul presedintelui sirian” nu a fost nevoie sa isi puna la bataie deloc aceste abilitati. De ce? Pentru ca din declaratiile lor parola respectivei adrese de email era una extrem de simpla: 12345.

Conform cu statisticile pentru cele mai slabe parole, 12345 este pe locul 2 dupa parola “parola” sau “password”.

Si se pare ca asta nu e tot: Anonymous a incercat aceasta parola la circa 80 de conturi de email de pe acelasi server dedicat (adrese de mail ale angajatilor presedentiei) iar parola respectiva s-a potrivit la mai multe adrese de email.

In orice caz, utilizatorii de email nu se vindeca niciodata de astfel de apucaturi, cu toate ca sunt informati despre pericolul pe care il reprezinta o parola slaba. Se merge insa prea des pe ideea: “nu mi se poate intampla mie”.

Si noi am scris o gramada de articole utile pe acest subiect insa aparent nu sunt de ajuns pentru ca am vazut recent clienti de-ai nostri pentru serviciile de web hosting cu parole extrem de slabe:

https://megahost.ro/blog/ce-sa-eviti-cand-iti-alegi-o-parola.html

https://megahost.ro/blog/securitatea-calculatorului-personal-si-contul-de-hosting.html

https://megahost.ro/blog/refolosirea-parolelor-un-obicei-nesanatos.html

https://megahost.ro/blog/aproape-80-din-internauti-folosesc-date-personale-in-parole.html

https://megahost.ro/blog/parolele-calcaiul-lui-ahile-pentru-securitatea-online.html