Nigeria va lua masuri impotriva criminalitatii cibernetice

De notorietate pe Internet pentru celebrele scrisori nigeriene, Nigeria va fac un mare pas inainte in ceea ce priveste masurile impotriva criminalitatii cibernetice: va gazdui primul summit vest-african pe teme de criminalitate cibernetica: “West Africa Cybercrime Summit”.

Conferinta va fi o colaborare intre Economic and Financial Crimes Commission (EFCC), United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC), the Economic Community of West African States (ECOWAS) si binecunoscuta companie americana Microsoft.

Fraudele cu scrisori nigeriene au adus o reputatie proasta statelor din Africa de Vest iar acest summit demonstreaza ca aceste state au de gand sa ia masuri reale pentru opri impactul acestor fraude.

Dupa statisticile celor de la Microsoft, fraudele cu scrisori nigeriene au atins procentajul de 8.6% din totalul mesajelor SPAM blocate de Microsoft in trimestrul 2 din 2010.

Guvernul Nigerian a demostrat ca isi doreste sa lupte, a promulgat legi si a adoptat politici pentru combaterea criminalitatii cibernetice insa dupa toate probabilitatile va mai trece ceva timp pana reputatia acestei tari va creste.

Nu putem decat sa speram ca o vor tine tot asa.