Noutati Hosting: nivelul SPAM-ului in scadere cu 36 procente in Martie 2011

Compania de securitate pentru Email www.eleven.de a anuntat Miercuri ca nivelul SPAM-ului mondial in luna Martie a scazut cu 36 de procente fata de luna precedenta.

Raportul mentioneaza faptul ca acest lucru se datoreaza in cea mai mare masura faptului ca botnet-ul Rustock a fost inchis de catre autoritatile din SUA impreuna cu Microsoft pe data de 16 Martie. In doar 24 de ore de la inchidere, nivelul scazuse cu 60%.

Cu toate ca nivelul SPAM-ului a scazut, s-a inregistrat o crestere in ceea ce priveste procentajul de malware trimis prin email, coform aceleiasi companii, eleven.de.  Acest lucru pare sa fie o reactie naturala a spammerilor care din cauza faptului ca un o retea de servere de tip botnet a fost inchis incearca sa trimita si mai mult malware pentru refacerea infrastructurii prin care trimit SPAM.

Ca si tari sursa de SPAM, in raport India este pe primul loc, urmata de Rusia si pe locul 3 de SUA.

Lunile Februarie si Martie au avut cresteri in ceea ce priveste campaniile de phishing impotriva clientilor bancilor. De asemenea, evenimetele recente au fost folosite ca subiect, mai ales cutremurul din Japonia pentru care au fost infiintate siteuri frauduloase de donatii.

Raportul complet poate fi gasit pe siteul www.eleven.de, in limba germana insa…