Terminologie in Hosting: cod CAPTCHA

Securitatea reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte ale unui plan de hosting web. O bresa de securitate poate duce la pierderea sau furarea datelor contului respectiv, nefunctionarea site-ului, reducerea traficului zilnic sau chiar suspendarea contului de hosting. O problema de securitate trecuta adesea cu vederea o reprezinta si spamul care poate duce uneori la supra solicitarea unui server de hosting.

De ce trebuie prevenit spamul?
Spamul reprezinta o amenintare atat la securitatea contului de hosting cat si a productivatii site-ului dvs. Multe site-uri devin populare datorita calitatii continutului, insa daca pe acestea isi fac aparitia in numar mare comentariile de tip spam, calitatea continutului poate fi alterata, nivelul vizitatorilor poate scadea, lucru ce duce la pierderea pozitiilor favorabile in motoarele de cautare.

Ce este un script CAPTCHA?
Captcha reprezinta un sistem ce poate ajuta la prevenirea spamului. Consta in afisarea unei imagini unice care contine o combinatie aleatoare de cifre si/sau numere pe care vizitatorul trebuie sa o confirme pentru a valida daca vizita respectiva este a unui utlizator real sau a unui script automatizat. Este destul de dificil ca un script automatizat reuseste descifrarea acestor imagini captcha, astfel incat acest sistem reprezinta o modalitate eficienta in prevenirea spamului.

Cum se poate utiliza un script CAPTCHA?
Necesita inserarea unui fragment de cod in fisierul sau fisierele site-ului dvs. Acest lucru va duce la generarea imaginii captcha si utilizatorul va fi nevoit sa confirme respectivul cod. Codurile captcha pot fi generate in diverse limbaje de programare (PHP, ASP) si reprezinta un sistem flexibil si un instrument de prevenire a spamului ce poate fi cu usurinta utilizat pe orice site web si pe orice cont de hosting.