O universitate din SUA pedepseste file sharing-ul

piracyUniversitatea de Stat Valdosta din Georgia (SUA) urmareste studentii care folosesc sisteme de file sharing. Cei care sunt prinsi cu software pentru peer-to-peer sharing sunt pasibili de pedepse disciplinare in cadrul universitatii si chiar pot fi predati politiei.

Utilizatorii de astfel de software risca sa primeasca amenzi de pana la 250.000 dolari si chiar sa stea dupa gratii pentru 5 ani.

Oricum Universitatea de Stat din Georgia are o politica foarte aspra in aceasta privinta insa ar trebui sa faca distinctia intre utilizatorii legitimi de software p2p si cei cu intentii rele. Conform regulilor de ordine interioara, doar daca ai deschis clientul de torrent pentru a descarca o melodie pe care vrei sa o asculti te poate costa libertatea. Aceeasi pedeapsa il asteapta si pe cel care descarca mii de melodii pentru a pirata muziza sau filme pentru a crea DVD-uri pentru vanzare.

Distinctia nu este foarte clara in aceasta privinta insa multa lume crede ca este doar o masura care intentioneaza mai mult sa sperie si sa previna si nu va fi aplicata ad literam.