Windows Phone 7 un fiasco?

windows phone 7Asa cum spuneam intr-un post anterior, cu cateva zile in urma s-au lansat telefoanele Windows Phone 7. Impresii dupa prima saptamana de la lansare?

Prima: ce cauta pe o piata unde competitia este ucigatoare (iOS si Android) un smartphone cu un sistem de operare caruia ii lipseste facilitatea de “Copy/Paste” si cea de “MultiTasking” ?

Cum a putut Microsoft sa scoata asa ceva pe piata cand stia cat de cerute sunt astfel de facilitati pe un smartphone? Oare Microsoft nu a vazut cererea imensa de Copy/Paste pentru iPhone? Sau cat s-au chinuit cei de la Apple sa introduca MultiTasking-ul in iOS? Asta oare nu le-a spus nimic?

In afara de cele 2 facilitati lipsa mentionate mai sus Windows Phone 7 mai are si probleme de conectivitate prin ActiveSync din cauza politicilor de securitate exagerate, practic utilizatorilor le este imposibil sa se conecteze la un server Exchange de exemplu.

O alta problema este si stocarea pe astfel de smartphoneuri pentru ca se pare ca SD cardurile folosite pe un Windows Phone 7 nu prea mai pot fi folosite si pe altceva, adica nu vor fi recunoscute de alt smartphone sau chiar de computere.

La prima vedere se pare ca Microsoft s-a trezit un pic cam tarziu sa lanseze pe piata un sistem de operare pentru smartphone-uri, unul parca facut de incepatori, si care s-ar putea sa nu supravietuiasca indeajuns de mult incat sa apuce primele updateuri software care sa implementeze facilitati ca MultiTasking sau Copy/Paste.

2 Comments Windows Phone 7 un fiasco?

  1. deck

    Pe ansamblu, articolul abunda de erori de informare si de aberatii de pozitie.
    Pentru informare, posed un Samsung Omnia 7 si:
    * Sistemul este extrem de ergonomic (termenul “facut de incepatori” denota ca nu ai vazut nici macar un demo de Windows Phone 7)
    * Multitasking-ul exista pentru aplicatiile native, deja. Pentru restul, nu am gasit o alta utilitate practica, in afara de un radio internet
    * Copy/Paste e compensat 75% prin ergonomia de context; pentru restul de 25% – update-ul prevazut in ianuarie 2011 adauga printre altele copy/paste, ca sa nu mai existe atata zarva
    * Ma pot conecta perfect la Exchange-ul de intreprindere
    * Sincronizarea cu postul PC nu se face prin ActiveSync, dar se face cu Zune (echivalent de iTunes)

    Una peste alta, nu regret abandonul iPhone-ului GS avut pana acum.

    1. Admin

      Va multumim pentru opinie, speram sa fie de ajutor pentru cei ce doresc un astfel de device. Facut de incepatori pe piata respectiva: nu ai cum sa vii sa te bati cu iOS si cu Android cand iti lipsesc optiuni ca cele enumerate, care optiuni se regasesc la concurenta. Nu vorbesc din punct de vedere tehnic ci pur din punct de vedere comercial/marketing. O opinie mai avizata cred ca poate fi gasita aici: http://www.pcworld.com/article/210522/windows_phone_7_microsofts_disaster.html

Comments are closed.