Optimizati-va blogul comprimand fisierele Javascript si CSS

Pe masura ce popularitatea blogului dvs. creste, fara indoiala ca si numarul vizitatorilor va creste in aceeasi masura. Probabil va intrebati: “bine, dar unde este problema?”. Daca vorbim de un numar crescut al cititorilor si eventual venituri mai mari din publicitate, atunci nu este nicio problema, doar ca va trebui sa va optimizati blogul, astfel incat sa nu suprasolicite serverul de hosting si sa nu se incarce lent. O modalitate de a va optimiza blogul este sa utilizati un script care sa combine si sa comprime fisierele CSS si JavaScript.

Cele mai moderne site-uri utilizeaza Javascript pentru a adauga un plus de functionalitate, cum ar fi animatii si actiuni dinamice. De asemenea, folosesc fisiere CSS pentru a uniformiza stilul vizual pe toate paginile site-ului. In ambele cazuri, este recomandat sa se pastreze aceste informatii in fisiere separate (ca de exemplu fisier.js si style.css), in loc sa fie introdus intregul cod intr-un fisier HTML. Mai puteti reduce sarcina de pe server prin utilizarea unui script ca “Minify”, pentru a combina si comprima mai multe fisiere CSS si Javascript.

Minify este o aplicatie web PHP care utilizeaza gzip (deflate), pentru a comprima si livra continutul fisierelor. De asemenea, elimina spatiile inutile pentru o mai buna optimizare si pentru a obtine o dimensiune cat mai mica a acestora. Toate browserele web moderne suporta gzip, deci este o solutie ideala.

Daca preferati sa nu instalati propriul scrip, exista unele servicii online care pot face acest lucru in locul dvs., cum ar fi

Pentru o abordare manuala a combinarii fisierelor CSS si Javascript, accesati acest tutorial online.

Sursa: http://www.thehostingnews.com/compress-javascript-and-css-to-optimize-your-blog.html